Rauma kommune

Friskliv og mestring

Tilkallingsvikar som frisklivsveileder

Stillingstype
Det er behov for dyktige tilkallingsvikarer i Friskliv og mestring, som kan møte i fravær av våre fast ansatte. Arbeidstid; Hovedsaklig dagtid. 
Vi kontakter søkere fortløpende og etter behov i utlysningsperioden.

Beskrivelse av arbeidssted
Friskliv og mestring er en helsefremmende og forebyggende kommunal helsetjeneste. Målgruppen er personer med sykdom eller økt risiko for sykdom, og som trenger støtte til å endre levevaner og mestre helseutfordringer. Tilbudet kan være aktuelt både som forebygging, begrense utvikling av sykdom og som del av et behandlings- og/eller rehabiliteringsforløp.

Friskliv og mestring holder til i Rauma Helsehus sammen med helse- og omsorgstjenestene i kommunen. Organisasjonsmessig er stillingen plassert i tjenesteområdet Helse og Velferd. Det er tre faste halve stillinger tilknyttet tjenesten, samt en 30% stilling knyttet til «Møteplassen», som er et tilbud til seniorer. Nåværende åpningstid er 4 dager i uka. Noen av tilbudene går på kveldstid. Friskliv og Mestring har også et ansvar for lærings- og mestringstilbud til pasienter og pårørende i kommunen.

Friskliv og Mestring har følgende tilbud:
Frisklivsresept: Helsesamtale og tilbud om strukturert oppfølging i 12 uker av gangen
Aktivitet: To bassenggrupper, en gå-gruppe ute, barseltrening og gruppetrening inne. Kondisjonstest før og etter frisklivsreseptperioden. Det er i alt 6 Sterk og stødig grupper til aldersgruppen 65+. «Møteplassen» arrangeres hver tirsdag og torsdag.
Kurs: Kurstilbudene er under utvikling, men pr i dag er det tilbud om: «Bra mat», «Slutta», «Mestringstreff», søvnkurs og «Start» kurs for de med diabetes type 2. I tillegg samarbeider vi med andre om «Pårørendeskole for pårørende til demente»

Arbeidsområde

  • Lede grupperetta trenings- og aktivitetstilbud
  • Delaktig på ulike kurstilbud
  • Gjennomføre helsesamtaler etter MI- metoden

Oppgaver blir gitt ut fra den enkeltes kompetanse.

Kvalifikasjonskrav

  • Høgskole-/universitetsutdanning innen helsefag, inkludert fagområder som fysisk aktivitet, ernæring, psykisk helse, helsefremmende og forebyggende arbeid og folkehelse. (jfr. veileder for Frisklivssentraler). 
  • Gode norskkunnskaper skriftlig og muntlig, minimum nivå B1
  • Gode digitale ferdigheter

Annen relevant utdanning eller erfaring kan kompensere for kvalifikasjonskrav.

Det er ønskelig med:

  • Kompetanse innenfor motiverende intervju (MI)
  • Førerkort klasse B

Personlige egenskaper

  • Du har evne til å motivere for livstilsendring
  • Du tar initiativ og jobber selvstendig
  • Du har god evne til å samarbeide med andre, er lojal og fleksibel
  • Du er løsningsorintert og bidrar til et godt arbeidsmiljø 

Ansettelse
Ansettelse skjer i henhold til gjeldende lover, reglementer og avtaleverk, herunder medlemskap i pensjonsordning. Avlønning etter sentral Hovedtariffavtale ut fra kvalifikasjoner og ansiennitet. 

Politiattest
Ved tilsetting må gyldig politiattest iht. helse- og omsorgstenestelova § 5-4, jf. politiregisterloven § 39 første ledd, fremlegges. Politiattesten skal ikke være eldre enn 3 måneder.

Søknad 
Rauma kommune tar kun imot elektroniske søknader. Søkerveiledning: https://www.rauma.kommune.no/om-kommunen/ledige-stillinger/sokerveiledning/ eller personal@rauma.kommune.no. Det er viktig at du tar deg tid til å besvare spørsmålene vi stiller og registrerer utdannelse og kompetanse i søknadsskjemaet. Last opp aktuelle attester og vitnemål i PDF format. Lenke til Vitnemålsportalen kan sendes til kontaktpersonen i annonsen.

Vær oppmerksom på at opplysninger om søker kan bli offentliggjort selv om søker har bedt om å ikke bli ført opp på søkerliste, jf. Offentleglova. 

Del på:

Referansenummer:

23/1644

Fylke:

  • Møre og Romsdal

Jobbtype:

Vikariat

Heltid/Deltid:

Ved behov

Arbeidstid:

Dag

Sektor:

Helse og velferd

Søknadsfrist:

01.05.2024

Tiltredelse:

Etter avtale

Arbeidssted:

Åndalsnes

Kontaktpersoner:

Adresse:

Helsehuset, Strandgata 6300 Åndalsnes

Kart: