Rauma kommune

Er du en strategisk leder med et stort engasjement for samfunnsoppdraget, demokrati og lokalsamfunn?

Kommunedirektør

KOMMUNEDIREKTØR

Er du en strategisk leder med et stort engasjement for samfunnsoppdraget, demokrati og lokalsamfunn?

Rauma kommune søker en engasjert og samlende toppleder som balanserer et strategisk og helhetlig lederskap med tydelig mål- og resultatstyring. Kommunedirektør er øverste administrative leder i kommunen og bindeleddet mellom administrativt og politisk nivå.
Vi søker en strategisk leder som sikrer solide beslutningsgrunnlag for administrative og politiske beslutninger og sørger for god og forsvarlig drift og tjenesteutvikling innenfor våre økonomiske rammer. Vår visjon er å bli verdens beste kommune for naturglade mennesker.
Det er viktig for oss at du identifiserer deg med våre verdier samarbeidsvillig, ekte og raus.

Sentrale arbeidsoppgaver:
Kommunedirektørens overordnede ansvar er å videreutvikle felles mål og arbeide for et godt samspill mellom administrasjon, tillitsvalgte, politikk og innbyggere, samt jobbe godt sammen med frivillighet og næringsliv i kommunen og regionen.

  • Videreutvikle organisasjonen gjennom strategisk ledelse og organisasjonskultur med tydelige lederroller, høy kompetanse og gode holdninger
  • Være en tydelig, samlende og tillitsskapende leder for kommunens ansatte
  • Utøve trygg økonomisk styring og planlegging innen vedtatte rammer
  • Utrede, legge fram saker for folkevalgte organ og følge opp politiske vedtak
  • Bygge tillit til- og godt omdømme blant innbyggere og næringsliv
  • Tilrettelegge for godt samarbeid med politisk ledelse, folkevalgte, tillitsvalgte og medarbeidere
  • Oppfølging og videreutvikling av interkommunale samarbeid da kommunen deltar i flere slike samarbeid, med fokus på å ivareta kommunens interesser

Kvalifikasjoner:
For å lykkes i rollen som kommunedirektør, må du ha du god rolleforståelse og være en kulturbygger som skaper stolthet og stabilitet i organisasjonen. Du evner å videreutvikle felles mål og arbeider for et godt samspill mellom administrasjon, tillitsvalgte, politikk, innbyggere og næringsliv. Kommunedirektøren skal bidra til at resultat oppnås gjennom utvikling av organisasjonen, motiverte medarbeidere og effektive styringssystemer.

  • Relevant høyere utdanning og ledererfaring fra offentlig og/eller privat virksomhet
  • God økonomikompetanse
  • God kunnskap om offentlig virksomhet og politiske prosesser og god rolleforståelse
  • Erfaring og kompetanse fra organisasjonsutvikling, digitalisering og strategisk arbeid er en fordel
  • God norsk muntlig og skriftlig framstillingsevne

Aktuelle kandidater må si seg villig til å bli sikkerhetsklarert av Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM).

Strategiske lederegenskaper som motiverer, inkluderer og skaper trygghet
Som person og leder er du trygg, tydelig og har god helhetsforståelse. Du er målrettet og resultatorientert, med sterk gjennomføringskraft og stor arbeidskapasitet. Du trives i rollen som kultur- og teambygger og evner å skape begeistring og «Vi-følelse», både i forhold til egen organisasjon og politisk ledelse. Gode kommunikasjons- og samarbeidsevner vektlegges, med evne til å bygge gode relasjoner på alle nivåer. Som leder er du tydelig og evner å se verdiene, utfordringene og mulighetene som ligger i kommunen og regionen.

Ved tilsetting legges det vesentlig vekt på personlig egnethet.

Vi tilbyr:

  • En krevende og spennende lederstilling i en fremtidsretta kommune med utvikling og et godt samarbeid med næringslivet og andre kommuner i regionen
  • Godt arbeidsmiljø og et team av dyktige og dedikerte kollegaer.
  • Lønn etter lov og avtaleverk
  • Innmelding i KLP, med offentlig tjenestepensjon får du en av Norges beste pensjonsordninger. Ordningen dekker AFP, uføre – og etterlattepensjon, yrkesskade- og gruppelivsforsikring.

Hos oss vil du få en engasjert stab og et stødig kommunestyre som ønsker å utvikle kommunen. Du vil bli sett, hørt og inkludert, og fellesskapsfølelsen med dugnadsånden og frivilligheten står sterkt.


Er du klar for denne utfordringen? Søk stillingen via Finn.no eller Fremogruppen.no!

Ta gjerne kontakt med oss for en uforpliktende, uformell samtale.
Spørsmål til stillingen kan rettes til Rauma kommune ved ordfører Yvonne Wold, tlf. 908 12 720.

Vi har valgt Fremogruppen som samarbeidspartner i denne rekrutteringsprosessen. Fremogruppen kan også kontaktes ved partner og seniorrådgiver Jorunn Løseth, tlf. 907 90 311.

Alle henvendelser behandles konfidensielt. Alle henvendelser til Fremogruppen behandles konfidensielt, også ovenfor Rauma kommune hvis ønskelig.


I samsvar med offentlighetsloven § 25 gjør vi oppmerksom på at opplysninger om søkerne kan offentliggjøres selv om det er bedt om konfidensiell behandling. Søkerne vil i tilfelle bli varslet på forhånd.

Del på:

Referansenummer:

24/1040

Fylke:

  • Møre og Romsdal

Jobbtype:

Fast

Heltid/Deltid:

Heltid

Søknadsfrist:

15.05.2024

Arbeidssted:

Rauma

Adresse:

Vollan 8a 6300 Åndalsnes

Kart: